1год.30 хв
6-8

Пиріг з гарбузом та яблуками

Цей пиріг вразить навіть тих, хто не любить гарбуза. Пряний, в міру солодкий та наповнений теплом і насиченим смаком. Осінні вечори стануть набагато теплішими разом з шматочком цього пирога та чашечкою трав'яного чаю.

Інгредієнти
мякоть тыквы
300-400 гр
лимон
1/2 шт
100 гр
сахар
75 гр
Молотый мускатный орех
1/2 ч.л
молотая корица
1ч.л
молотый имбирь
1/2 ч.л
Сливочное масло и сухари панировочные
Для смазывания формы
сахар
100 гр
ванильный сахар
1 ч.л
разрыхлитель
1 ч.л
Яичный белок и сахар 1 ст.л
Для смазывания пирога
Етапи приготування

Приготуйте пісочне тісто для пирога. Борошно просійте в миску, додайте цукор та ретельно перемішайте. Висипте на поверхню та наріжьте холодне вершкове масло маленькими кубиками. Порубіть ножем до отримання масляної крихти.

Додайте жовтки, сметану, ванільний цукор, розпушувач. Добре вимісіть та сформуйте кульку та заверніть в харчову плівку, покладіть у холодильник.

Приготуйте начинку. М'якоть гарбуза наріжьте тонкими скибками або соломкою. Яблука розріжьте на четвертинки, видаліть серединку та наріжьте тонкими скибками.

В невеликій сковорідці з високими бортиками розтопіть вершкове масло, додайте цукор та, помішуючи, прогрівайте на слабкому вогні 5 хв. Додайте гарбуза та тушкуйте під кришкою 15 хв.

В сковорідку до гарбуза додайте яблука, протушкуйте 5 хв. Додайте мускатний горіх, корицю та імбир, перемішайте і пару хвилин потримайте на вогні. Дайте охолонути

Форму для пирога змастіть вершковим маслом та притрусіть паніровочними сухарями. Тісто розділіть на нерівні частини 2/3 та 1/3. Більшу частину розкатайте та викладіть на дно та бортики форми. Викладіть начинку.

Другу частину тіста розкатайте та поріжьте на смужки. Кожну скрутіть джгутиком та покладіть зверху утворюючи сітку. Білок взбийте із цукром та змастіть верх пирога. Випікайте 45 хвилин при 200°