1 година
6 порцій

Лазанья болоньєзе

Це класичний рецепт такої улюбленої італійської страви. Ви можете спрощувати або ускладнювати її за своїми вподобаннями, ала цей рецепт - це основа, яка завжди допоможе вам ситно та смачно нагодувати свою родину.

Інгредієнти
Фарш говяжий или смешанный
500 гр
Лук
1 шт
Сельдерей стебель
1 стебель
Чеснок
зубчик
Оливковое масло
30 гр
Томатное пюре из томатов в собственном соку
300 гр
Листы лазаньи
10 шт
100 гр
Мускатный орех
0,5 ч.л
Соль, перец
по вкусу
Петрушка сушеная
2 ч.л
Базилик сушеный
1 ч.л
Етапи приготування

Мілко ріжемо цибулю, селеру та подтібнюємо часник. Обсмажуємо на оливковій олії до золотистого кольору

Додаємо фарш до цибулі та ретельно перемішуємо та обсмажуємо. Посолити та поперчити за смаком.

Коли фарш обсмажився, додати томатне пюре із томатів у власному соку, петрушку, базилік, готувати 10 хвилин до випарення юшки.

Готуємо соус бешамель. На вершковому маслі обсмажуємо борошно до золотистого колору та потім вливаємо молоко, перемішуючи щоб не утворювалися грудочки, солимо, перчимо та додаємо мускатний горіх. Уварюємо до загустівання

Форму для запікання змащуємо маслом і по черзі викладаємо листи лазан'ї, соус бешамель, фарш, притусити сиром. Потім повторюємо 

Завершуємо соусом бешамель та притрушуємо сиром. Ставимо у духовку 190° на 30 хвилин, прикривши верх фольгою

Смакує і гарачим і холодним. Прикрасити свіжими листочками базиліку