Тыквенний крем-суп
50 хвилин
4 порції

Гарбузовий крем-суп

В гарбузовий сезон, коли вже багато разів відварював, запікав гарбуза хочеться скуштувати нове. Супом з гарбуза нікого не здивуєш, але з такими інгредієнтами він стане вашим улюбленим.

Інгредієнти
Тыква
800 гр
Куриный бульон
400 мл
Сливки 15%
200 мл
Лук
1 шт
Масло ГХИ
40 гр
Корица молотая
1 ч.л
Имбирь молотый
1 ч.л
Паприка копченая
1 ч.л
Соль, перец
по вкусу
Свежий тимьян
Етапи приготування

Гарбуз почистити та нарізати кубиками, викласти на деку, застелену фольгою. Полити олією, додати неоцищені зубчики часнику та гілочки свіжого тимьяна, посолити та поперчити. Запікати під фольгою 30-40 хвилин

Масло Гхі розтопити та насипати подрібнену цибулю, обсмажити до золотистого кольру. 

Викласти до цибулі гарбуза, чищений часник та тімьян, перебити в однорідне пюре блендером

Влити бульон, довести до кипіння. Прогріти вершки і теж додати до супу.

Додати спеції і проварити ще 5 хвилин.

Подавати прикрашаючи смаженим гарбузовим насінням, паприкою та свіжим тимьяном